Noii manageri privaţi care vor prelua, de anul viitor, conducerea unor companii româneşti deţinute de stat, ar putea renunta la o parte dintre angajati, dacă această măsură este considerată necesară pentru eficientizarea respectivelor societăţi, a declarat vineri, la Sibiu, ministrul Economiei, Ion Ariton: "Eu sunt mulţumit de soluţia cu managerii străini. Dacă vine un manager căruia îi ceri să facă performanţă, unde se impune, e posibil (să se facă disponibilizări în rândul angajaţilor n.red.)", a explicat Ion Ariton, potrivit Agerpres.
Guvernul si Fondul Monetar International au decis ca in acest an sa fie numiti manageri privati la noua companii de stat, urmand ca anul viitor lista acestor companii sa fie suplimentata cu sase societati, se arata in ultima scrisoare de intentie convenita de cele doua parti.
Primele companii de stat care vor avea management privat vor fi Posta Romana, Tarom, CFR Marfa, Electrificare CFR, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm si Oltchim. In cursul anului 2012, vor intra pe lista CFR, CFR Calatori, Nuclearelectrica, Transgaz, Transelectrica si Romgaz.
In ceea ce priveste managerii privati, acestia vor fi selectati pana la sfarsitul lunii decembrie.
Comache Dragos-Catalin: Acest proces de identificare a managerilor va începe până la finele lunii octombrie, iar echipele de management privat vor fi selectate până la finele lunii decembrie, urmând a-şi prelua atribuţiile cât de curând permite legea după acel moment.
Compania Pedersen&Partners a fost aleasă drept consultant care va asista Ministerul Economiei în procesul de selectare a viitorilor manageri profesionişti pentru companiile cu capital majoritar de stat. Noii manageri privaţi care vor prelua, de anul viitor, conducerea unor companii româneşti deţinute de stat, ar putea renun