Creatoarea de moda Venera Arapu explica, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro, de ce si-a deschis un restaurant.
Despre primii pasi in deschiderea restaurantului Market 8 din Capitala, creatoarea isi aminteste ca totul a pornit de la inclinatia ei fata de arta culinara
“Sunt pasionata de gatit si in acelasi timp, o mare gurmanda. Sunt un om al gustului si al frumosului, iar frumosul poate fi regasit in orice. Asa cum te poti exprima in creatia vestimentara, o poti face si in zona de restaurante, doar ca imbraci un spatiu si compui o “creatie” gastronomica. E vorba tot de proportie, culoare si un altfel de gust”, a spus Arapu.
Initial, restaurantul s-a deschis in Centrul Vechi al Capitalei, dar din 2010 a fost mutat in zona Dorobanti.
“Restaurantul Market 8 a fost lansat in 2004, in centrul istoric, din dorinta de a aduce ceva nou pe piata la momentul respectiv, pentru ca Market 8 a fost primul concept store/restaurant din Bucuresti. Acum Market 8 are de un an de zile o noua locatie in zona Dorobanti”, a precizat creatoarea de moda.
Secretul celor 8 concepte de la baza restaurantului
Intrebata de unde provine numele localului si mai ales, ce inseamna cifra 8, avand in vedere ca nu reprezinta numarul strazii unde a redeschis restaurantul, Venera Arapu a mentionat importanta celor 8 concepte dupa care s-a ghidat inca de la inceput: Fusion cuisine, Fashion, Interior design, Talent support, Vintage, Antiques, Contemporary si Events.
„Fashion, Vintage – Printre obiectele care imbogatesc spatiul Market 8 se regasesc si creatiile vestimentare ale mele. De asemenea, cu ocazia unor evenimente speciale, oaspetii Market 8 vor putea descoperi si achizitiona imbracaminte si accesorii vintage.
Interior design - Eclectismul amenajarii este un factor inedit, care atrage prin coloristica, forma, ingeniozitate si surpriza, mul