Studiul de fezabilitate pentru primul eco-cartier din România, care va fi construit în Bucureşti, va fi realizat la începutul anului 2012, Statul român urmând să participe în proiect cu terenul şi infrastructura, a declarat, ieri, secretarul de stat în Ministerul Dezvltării Regionale şi Turismului, Eugen Curteanu, într-o conferinţă privind dezvoltarea urbană. "Primul eco-cartier din România, amplasat în zona Ghencea, va fi realizat în parteneriat public privat. Costurile sunt minimale din partea statului român, deoarece cartierul va fi construit pe o suprafaţă deţinută de stat, nefiind necesare exproprieri. Astfel, Statul va participa cu terenul şi infrastructura. La începutul anului 2012 va fi configurat proiectul prin intermediul unui studiu de fezabilitate", a spus Curteanu, citat de Agerpres.
Suprafaţa totală a cartierului va fi de 100 hectare, din care 65 de hectare sunt rezervate locuinţelor, a adăugat acesta. Vor fi construite 10.000 de locuinţe, iar restul terenului va fi destinat spaţiilor verzi şi funcţionalităţilor necesare.
"Deocamdată nu au fost estimate costurile proiectului, deoarece sunt mai multe elemente care vor fi analizate. Aceste aspecte se vor regăsi în studiul de fezabilitate", a precizat oficialul MDRT.
Cartierul va fi realizat pornind de la o serie de principii europene, precum crearea de comunităţi durabile, construirea unei infrastructuri economice şi ecologice (mobilitate, accesibilitate, transport ecologic, utilizarea energiei regenerabile, conservarea energiei, utilizarea tehnologiilor verzi şi inovaţiilor, gestionarea deşeurilor).
A.G. Studiul de fezabilitate pentru primul eco-cartier din România, care va fi construit în Bucureşti, va fi realizat la începutul anului 2012, Statul român urmând să participe în proiect cu terenul şi infrastructura, a declarat, ieri, secretarul de stat în Ministerul Dezvltării Regi