România ar putea profita dacă se specializează în această ramură a turismului medical
Turismul balnear este destul de atrăgător pentru străini, însă concurenţa din Ungaria este foarte mare
Doar 10% din cei care vin în staţiunile de profil sunt străini, restul fiind, în mare parte, pensionari români
Turismul medical este unul dintre domeniile care se dezvoltă foarte rapid la nivel internaţional, iar pentru ca acest segment să funcţioneze şi în România, ţara noastră trebuie să se specializeze. Sectorul balnear reprezintă o nişă destul de atrăgătoare pentru străini, iar în România există numeroase staţiuni balneare care pot fi exploatate, însă trebuie luată în calcul şi concurenţa mare din Ungaria, acestea sunt concluziile la care au ajuns specialiştii din acest domeniu ieri, la Forumul Internaţional de Sănătate, la sesiunea dedicată turismului medical.
"România trebuie să aibă o singură specializare, în care să exceleze. Aşa se întâmplă şi în alte state unde industria este mult mai dezvoltată", spunea un invitat al evenimentului de ieri. Aproximativ 80% din totalul turiştilor care vin să se trateze în România vin pentru staţiunile balneare, pentru tratamente de întreţinere şi antiîmbătrânire. "Pe acest segment se pune accent. Acest sector poate aduce câştiguri rapide", a declarat Emilian Imbri, consilier turism din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului din România. Printre staţiunile balneare care atrag turişti străini se numără Băile Felix, Tuşnad, Sovata, Techirghiol, Mangalia. "Acolo sunt deja turişti străini. De asemenea, se realizează investiţii importante la Băile Herculane", a mai declarat Emilian Imbri.
Acesta a dat exemplul staţiunii Băile Felix, care atrage destul de mulţi turişti străini, chiar şi din Kuweit. "În perioada următoare va veni în România o delegaţie din Kuweit care să discute cu autorităţil