Reprezentanţii Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea, respectiv Mircea Stejerean, şeful Serviciului Servicii Publice şi Spaţii Verzi împreună cu administratorul adăpostului pentru câini comunitari SOS Dogs, Lazăr Carol s-au întâlnit joi la Primăria Oradea cu omologii lor din Timişoara. La întâlnire au luat parte din partea municipalităţii timişorene Adrian Smerdi Bere, şeful Serviciului de Protecţia Mediului şi Ionel Puşcaş, managerul adăpostului pentru câini Danyflor SRL Timişoara.
Conform unui comunicat al Primăriei întâlnirea a avut ca scop realizarea unui schimb de experienţă între cele două oraşe cu privire la rezolvarea problemei câinilor comunitari.
Primăria Timişoara are încheiat un contract pe 5 ani, valabil până în 2013, cu firma S.C. Danyflor S.R.L, care se ocupă de prinderea, sterilizarea şi adăpostirea câinilor comunitari. Reprezentanţii societăţii timişorene apreciază la circa 8.000 de câini vagabonzi aflaţi în libertate în Timişoara, faţă de circa 400 câţi sunt în Oradea.
Numărul câinilor comunitari s-a înjumătăţit
Conform declaraţiilor reprezentanţilor municipalităţii orădene numărul câinilor comunitari din oraş este în scădere. "Dacă, în Timişoara numărul câinilor comunitari este în creştere, în Oradea s-a observat în ultimii doi ani o scădere drastică a numărului acestora. De circa 900 de câini comunitari prezenţi pe străzile oraşului acum doi ani, în acest moment înregistrăm cam 400 de câini liberi", a spus Mircea Stejerean. Majoritatea patrupedelor s-au aciuat în zona depozitului de deşeuri din zona Matei Corvin şi în zona Tokai.
Conform comunicatului numărul câinilor vagabonzi a scăzut ca urmare a acţiunilor întreprinse de municipalitate cum ar fi: a menajarea a 200 de incinte împrejmuite pentru depozitarea deşeurilor, care nu mai permit câinilor comunitari acces la tomberoanele amplasate în zonele de locuit şi steri