În întreaga Românie, nemţii de la BMT au cheltuit până anul trecut 300.000 de euro, pentru a hrăni, îngriji, trata şi transporta în Germania câinii comunitari. Numai de la Braşov au fost preluaţi în Germania peste 3.000 de câini, în ultimii patru ani
Atunci când omul preistoric a întins primul os unui câine sălbatic, transformându-l în primul animal domesticit, nu a schimbat doar istoria, ci şi echilibrul lăsat de natură. I-a întins un deget, iar câinele s-a instalat în coteţul din curte, şi-a luat castronul cu apă şi mâncare şi, protejat de gardul pe care s-a angajat să-l păzească, s-a pus pe făcut pui. Rămaşi fără duşmani naturali, feriţi de foame şi de frig, urmaşii lui au umplut lumea. Mii de ani mai târziu, puii lor sunt lăsaţi la tomberoane, înecaţi în pârâuri, aruncaţi în stradă, înfometaţi sau, mai elegant, injectaţi cu neurotoxine. Dezechilibrul natural s-a răzbunat: femeia naşte odată pe an un copil, căţeaua – de două ori, câte 5-6 pui. Omul nu a putut să ţină pasul cu prietenul lui cel mai bun. Risca să fie vânat chiar printre aleile din faţa blocurilor, aşa că s-a decis să-l omoare, mai nou prin eutanasiere.
Ar fi tipic românesc să credem că astfel de greşeli au fost făcute doar între Carpaţi şi Marea Neagră, căci chiar şi locuitorii de la poalele Pădurii Negre au trecut prin acest moment, după Al Doilea Război Mondial. Diferenţa constă în faptul că aceştia au învăţat din greşeli.
Precum zgârie-norii care rezistă la cele mai grele cutremure, omul şi-a luat revanşa în meciul cu natura, cum a ştiut el mai bine: prin tehnologie, inteligenţă şi o inimă mare. Şi-a recuperat cel mai bun prieten de pe străzi şi i-a tăiat pofta naturală pentru procreere cu ajutorul bisturiului. Acum sunt iarăşi cei mai buni prieteni.
300.000 de euro s-au dus pe blana maidanezilor româneşti
Acolo unde omul a trăit mai bine, şi câinele