Mii de oameni din intreaga lume au luat parte sambata la demonstratii de protest, in cursul carora au acuzat bancherii si politicienii ca au distrus economiile, transmite Reuters. Manifestatiile au fost in cea mai mare pasnice, doar la Roma avand loc ciocniri intre demonstranti si fortele de ordine.
Apasa pe poza pentru a deschide FOTOGALERIA.
Reuters a scris ca protestele de sambata au inceput in Noua Zeelanda, s-au extins in Asia si Europa, continuand in mai multe orase din Statele Unite.
In Europa, manifestatiile au avut loc in majoritatea capitalelor si oraselor mari de pe continent.
Daca cele mai multe dintre demonstratii au atras doar cateva zeci de oameni, la protestul din Roma au luat parte zeci de mii de persoane, iar marsul care se intindea pe cativa kilometri a degenerat in violente intre tineri mascati si fortele de ordine.
Potrivit Reuters, manifestatii importante au avut loc in Auckland, Wellington, Christchurch (Noua Zeelanda), Sydney (Australia), Tokyo (Japonia), Manilla (Filipine), Taipei (Taiwan), Paris (Franta), Roma (Italia), Madrid (Spania), Berlin, Hamburg, Leipzig, Frankfurt (Germania), Zurich (Elvetia), Londra (Marea Britanie), Viena (Austria), Helsinki (Finlanda), Atena (Grecia), Bruxelles (Belgia), New York (SUA).
Manifestantii au iesit pe strazi in Euorpa, Statele Unite si Asia, dupa ce organizatorii au lansat mai multe apeluri online pentru proteste la nivel mondial.
United for Global Change, site-ul principal al miscarii internationale, a anuntat ca 951 de orase din 82 de tari au luat parte la protestele organizate in cursul zilei de sambata.
"Oameni din intreaga lume, ridicati-va pe 15 octombrie. Este timpul ca noi sa fim uniti. Este timpul ca ei sa ne asculte", scria pe pagina principala a UGC inaintea demonstratiilor de sambata.
Manifestantii la nive