Muncitorii romani din agricultura si zootehnie incep sa fie din ce in ce mai cautati in Danemarca. Ultima oferta facuta de danezi prin programul interguvernamental Eures vizeaza angajarea în ferme de cultivare a legumelor si fructelor de padure, in sere, in ferme de pomi fructiferi si in ferme de crestere a porcilor si vacilor. "Ofertele din Danemarca sunt, in general, cautate de ieseni, iar la preselectiile facute pana acum sansele de angajare au fost mai mari decat in alte tari, cum este Spania", a declarat Ciprian Necula, directorul adjunct al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Iasi.
Cei care vor sa plece la munca in Danemarca trebuie sa aiba între 18 si 30 ani si sa fi absolvit liceul agricol sau facultatea cu profil agricol în 2010 sau 2011. Se solicita doar specializarile agricultura, horticultura, zootehnie si medicina veterinara. Este necesara cunoasterea foarte buna a limbii engleze. In schimb, se ofera un salariu de 1.260 euro brut lunar, din care se scad contributia sociala si impozitul. Unele ferme ofera cazare contra cost, iar altele ajuta la gasirea unei locuinte. Potrivit ofertei, chiria lunara pentru o persoana ajunge la maximum 300 euro. Contractele sunt oferite pentru perioade cuprinse intre 6 si 18 luni, iar programul de lucru include 37 ore de munca saptamanal.
Muncitorii romani din agricultura si zootehnie incep sa fie din ce in ce mai cautati in Danemarca. Ultima oferta facuta de danezi prin programul interguvernamental Eures vizeaza angajarea în ferme de cultivare a legumelor si fructelor de padure, in sere, in ferme de pomi fructiferi si in ferme de crestere a porcilor si vacilor. "Ofertele din Danemarca sunt, in general, cautate de ieseni, iar la preselectiile facute pana acum sansele de angajare au fost mai mari decat in alte tari, cum este Spania", a declarat Ciprian Necula, directorul a