A venit în Brăila ca inginer pe platforma de la Chiscani. A fost o perioadă consilier pe problemele romilor în cadrul Prefecturii. În prezent este preşedinte al unui ONG ce luptă pentru drepturile romilor.
A venit în Brăila în anul 1985 odată cu repartiţia de la Facultate, ca inginer, plin de speranţe şi cu dorinţă de muncă. „Mi-am luat cizmele şi salopeta şi am lucrat până la Revoluţie într-o fabrică de celofibră de pe platforma Chiscani. Am considerat din primul moment că inginerul nu trebuie să stea în birou, ci să fie aproape de muncitori, uşurându-le munca", ne-a povestit Săndel Grosu.
În acest sens, şurubărind pe ici pe colo, a realizat cinci inovaţii în domeniul tehnico-chimic care i-au adus şi premii şi cu care se mândreşte fiindcă înseamnă recunoaşterea unui merit.
Nu şi-a ascuns niciodată etnia
După Revoluţie a plecat de pe platforma Chiscani la Direcţia Muncii ca inspector pentru problemele romilor.
„Nu mi-am ascuns niciodată identitatea romă. În Biroul unde am fost stagiar le-am comunicat din primul moment colegilor etnia mea", ne-a mărturisit Săndel Grosu.
La Direcţia Muncii a avansat până la Şef de agenţie locală la şomaj. Ulterior, în 2001 a plecat a venit la Prefectură pe postul de consilier pentru problemele romilor.
Începând de anul trecut este director al Centrului de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă Sud-Est. Ca şi director al CISPER a reuşit să atragă mii de euro, fonduri europene şi să implementeze proiectul „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă".
Sprijin pentru ocuparea forţei de muncă
„Proiectul reprezintă o fărâmă dintr-o politică care ar trebui extinsă la nivel naţional, o politică activă de ocupare a forţei de muncă. El nu va rezolva situaţia romilor în ansamblul său, dar poate fi un fundament pentru g