Animalul a fost văzut în noaptea de miercuri spre joi de locatarii blocului numărul 22, scara B, de pe strada Semaforului din cartierul Vasile Aaron, care au anunţat reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu (DSVSA).
CITIŢI ŞI:
Fermier de succes cu bani europeni
29 de persoane cu dizabilităţi, în evidenţele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu GALERIE FOTO
VIDEO Detalii şocante în cazul crimei de pe Valea Cisnădiei - suspectul a fost arestat preventiv UPDATE
O echipă de specialişti din cadrul DSVSA Sibiu s-a deplasat la faţa locului, reuşind să imobilizeze şi să ucidă vulpea. Cadavrul a fost dus apoi la laboratorul direcţiei pentru stabilirea diagnosticului.
“În urma investigaţiilor de laborator, la data de 14 octombrie s-a comfirmat că vulpea ucisă era contaminată cu virusul rabic (turbării)”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu, dr. Ioan Penţea.
În acest an la laboratorul de diagnostic din cadrul D.S.V.S.A. Sibu, au fost examinate 41 de probe, diagnosticul de turbare fiind dat pentru 18 dinter cazuri – 15 la vulpi şi trei la câini.
Potrivit reprezentanţilor DSVSA, incidenţa cazurilor de rabie, în judeţul Sibiu a avut o scădere semnificativă, respectiv de la 89 de animale diagnosticate în anul 2008 (din care 78 de vulpi) la 18 cazuri în 2011.
Rabia (turbarea) este o boală produsă de un virus care afectează sistemul nervos central (creierul şi măduva spinarii) atât la animale cât şi la oameni. Apare foarte rar la animalele domestice vaccinate, dar poate fi contractată foarte uşor în cazul în care un animal domestic nevaccinat intră în contact cu un animal sălbatic bolnav şi este muşcat de acesta. Oamenii pot dobândi boala în urma muşcăturilor, produse atât de la animale sălbatice cît şi domestice.