Dan Profor îşi petrece jumătate de viaţă pe apă. Două săptămâni pe lună stă pe mare, la staţia meteorologică din largul Mării Negre, unde culege date despre vânt, nori, înălţimea valurilor, ploi.
Meteorologul îşi urmează tatăl în meserie. Părintele său a fost şef de centru meteo şi l-a anunţat că este un post liber de meteorolog pe mare. Aşa a ajuns Dan Profor să lucreze pe platforma meteo.
Era în anul 1988 când a pus pentru prima dată piciorul pe platformă. Atunci, staţia meteo din Marea Neagră funcţiona pe platforma Gloria, o instalaţie mobilă. Apoi, staţia meteo s-a mutat pe o platformă fixă, independentă de Gloria. Institutul de Meteorologie Constanţa continuă să producă informaţii despre vreme societăţii Petromar Constanţa, cu care a încheiat un contract de prestări servicii.
La început, transportul angajaţilor la platformă se făcea pe apă. Acum, însă, aceştia sunt duşi cu elicopterul la locul de muncă. „De atunci am lucrat doar în domeniu. Pot spune că am fost aproape de când s-a înfiinţat staţia meteorologică", spune el.
În prezent, Dan Profor este locţiitor de şef la staţia meteorologică din Marea Neagră.
Staţia este situată la o distanţă de peste 50 de kilometri de ţărm. Staţia este automată şi transmite informaţii legate de temperatură, viteza vântului, precipitaţii. „Pe lângă acestea, noi facem observaţii vizuale legate de înălţimea plafonului de nori şi nebulozitate", a spus Dan Profor. Valuri de 11 metri înălţime Nu s-a simţit niciodată în pericol pe platformă, deşi a fost martor la adevărate uragane, când marea dădea în clocot şi se năpustea cu toată forţa spre mica platformă, aproape înghiţind-o. Cele mai mari valuri, de 11 metri înălţime, s-au înregistrat pe data de 23 ianuarie 2004, la ora 6.00 dimineaţa. Vântul a depăşit scala aparatului de măsură Nici vântul nu s-a lăsat mai prejos. „Îmi aduc aminte că prin anii '90 a