La o lună de la "Occupy Wall Street", mişcarea a devenit un protest global şi, deşi ar fi trebuit să fie paşnice, manifestările au degenerat în violenţe la New York şi Roma. Numai în Bucureşti nemulţumirea pare să nu fie atât de mare: doar 50 de protestatari s-au adunat în Piaţa Unirii.
"Noi am fost vânduţi, băncile au fost salvate!". "Toată ziua, toată săptămâna, ocupaţi Wall Street!". Asta au scandat, sâmbătă, zecile de mii de activişti ai Mişcării "Occupy" care au ieşit pe străzile a peste 1.600 de oraşe ale lumii, dintre care 100 numai din Statele Unite ale Americii. "Indignaţii", cum s-au autotitulat manifestanţii, se ţineau de mâini în timpul protestelor, fluturau pancarte uriaşe din pânză sau carton, şi îşi urlau din toţi plămânii nemulţumirea.
Americanii, cei mai dedicaţi
5.000 de americani au ocupat New York-ul din parcul Zucotti până în Times Square. "Am decis să particip la protest pentru că e vorba de viitorul meu, viaţa generaţiilor care vin după mine este de asemenea în joc", a spus Palmer Linnea Paton, de 23 de ani, studentă la Universitatea din New York, citată de occupywallst.org.
În acest timp, alţi 5.000 de oameni se aflau în faţa primăriei din Los Angeles şi alţi 2.000 mărşăluiau în Pittsburgh. În Washington Square Park, protestatarii s-a aşezat în faţa sediului băncii Citibank şi, în ciuda rugăminţilor angajaţilor, au refuzat să plece. "Poliţia le-a cerut angajaţilor să închidă filiala până la îndepărtarea manifestanţilor", au anunţat ulterior reprezentanţii băncii. În final, 24 de persoane au Aici, 45 de persoane au fost reţinute, dintre care 24 au fost acuzate că ar fi încălcat proprietatea privată a filialei Citibank.
Axa Lisabona - Atena, via Bruxelles
Mişcarea a pus stăpânire sâmbătă şi pe Europa. Zecii de mii de spanioli de toate vârstele, de la copii la pensionari, s-au strâns sâmbătă seară în piaţa Puert