Bălțile de pescuit din județ oferă posibilități nelimitate de petrecere a timpului liber și de a face capturi spectaculoase. Proprietarii lacurilor de pescuit percep taxe cuprinse între 5 și 100 de lei pe zi. Pescuitul „la liber”, fără nicio interdicție în ceea ce priveşte cantitatea de peşte capturat, costă mai mult, în vreme ce la bălțile care impun o limită în acest sens taxele sunt mai scăzute.
Barajul de la Călinești Oaș, unul dintre cele mai cunoscute locuri de pescuit din județ, populat natural de Râul Tur cu avat, şalău, ştiucă, biban și clean, este zona în care an de an se înregistrează capture record: crapi de peste 25 de kilograme. Taxele la Călinești se situează, în funcție de sezon, între 20 și 30 de lei. „Singurul minus al locului este faptul că patronul a interzis pescuitul din barcă”, spune Vasile Mic, un pescar din Călinești Oaș. Mihai Schita, omul de afaceri care a concesionat lacul, afirmă că a interzis bărcile din pricina braconajului: „S-au scos tone de pește din lac cu plasele înainte de a interzice accesul cu barca pe lac. Nici acum n-am reușit să rezolvăm definitiv problema braconajului”.
Potrivit forumurilor pescărești, în octombrie începe o perioadă bună și la Valea Măriei, baltă populată cu răpitori, în special știucă și șalău. Pescarii care nu deţin permis de la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi trebuie să plătească o taxă de 20 de lei/zi pentru a-și arunca firele în apă. Cel mai ieftin pescuit din județ la răpitor se practică la balastiera de la Apa, unde se percepe o taxă de doar 5 lei pe zi. Fără capturi spectaculoase în acest sezon, potrivit afirmațiilor pescarilor din Asociația de Pescuit Sportiv, balta este totuși populată cu specii indigene de răpitori, care se lasă însă „mai greu de prins”.
Trofee doar pe râuri și pe bălțile populate
Lacul Moby-Dick, care se întinde pe o suprafa