Poliţia din New York a arestat aseară 70 de oameni, protestatari ai mişcării \"Ocupaţi Wall Street\" care şi-au extins demonstraţiile în Times Square. Acţiunile protestatarilor americani au fost susţinute ieri de manifestaţii similare, în mai multe capitale europene, faţă de austeritate şi lăcomia corporaţiilor. Sursa: REUTERSSursa: REUTERSSursa: REUTERSSursa: REUTERS
1 /.
UPDATE1. Vaticanul a condamnat astăzi violenţele produse pe marginea manifestaţiei ”indignaţilor” de la Roma, printre care atacul asupra unei biserici din care au fost furate un crucifix şi o statuie a Sfintei Fecioare.
Considerând violenţele ”oribile”, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a ”condamnat violenţa şi faptul că o biserică a fost profanată de câţiva protestatari”. Este vorba de biserica Sfinţilor Marcellino e Pietro, situată în apropierea esplanadei bazilicii San Giovanni in Laterano, unde au avut loc incidentele cele mai violente.
Organizatorii manifestaţiilor globale împotriva "lăcomiei" corporaţiilor şi reducerii cheltuielilor guvernamentale au explicat pe site că vor să lanseze astfel o schimbare în întreaga lume. "Uniţi într-un singur glas, le vom arăta politicienilor şi elitelor financiare pe care le servesc ei că ţine de noi, popoarele, să ne decidem viitorul", susţin aceştia.
Cel puţin 70 de oameni au fost răniţi în urma unui marş care a avut loc la Roma, şi care a degenerat în violenţe de stradă. Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva mai multor manifestanţi care ar fi aruncat cu sticle în forţele de ordine, potrivit BBC News.
Manifestanţii adunaţi la Roma au incendiat două maşini şi au spart mai multe vitrine, au declarat martori citaţi de televiziunea RAI.
Premierul silvio Berlusconi a calificat incidentele drept "un semnal alarmant" şi a avertizat că cei v