Potrivit Codului Rutier, medicul de familie ar fi trebuit să sesizeze poliţia rutieră dacă Şerban Huidu ar fi suferit de una din bolile pentru care se impune interdicţia de a conduce autovehicule.
O eventuală interdicţie medicală pentru conducerea autovehiculului care i s-ar fi putut impune lui Şerban Huidu nu putea fi decisă decât de medicul său de familie. Această situaţie este luată în discuţie din cauza traumatismului cranio-cerebral suferit de vedeta tv în decembrie 2010, în accidentul de schi din Austria. Din informaţiile date atunci de medicii austrieci reiese că Huidu ar fi suferit o fractură craniană cu o hemoragie cerebrală minimă.
Codul Rutier spune ce se întâmplă când şoferii se îmbolnăvesc de o afecţiune care le-ar putea afecta capacitatea de a conduce autovehicule: „Medicul de familie, atunci când constată că o persoană din evidenţa sa, care posedă permis de conducere, prezintă afecţiuni medicale prevăzute în ordinul ministrului sănătăţii (…), va solicita examenul de specialitate necesar, iar în cazul în care s-a stabilit că persoana este declarată inaptă medical sau psihologic pentru a conduce un autovehicul sau tramvai, va comunica aceasta imediat poliţiei rutiere pe raza căreia medicul îşi desfăşoară activitatea”.
Potrivit Ordinului privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, anumite afecţiuni, cum ar fi hemoragiile intracerebrale, presupun un risc de apariţie a unor crize de epilepsie, care ar putea condiţiona, în funcţie de gravitate şi frecvenţă, reînnoirea permisului auto.
Neurochirurgii români nu se pot pronunţa, însă, în privinţa unei eventuale interdicţii în cazul lui Şerban Huidu. Potrivit doctorului Vasile Ciubotaru, medic primar neurochirurg la Spitalul Dr Bagdasar Arseni, doar medicii din Austria trebuie să ştie ce indicaţii i-au dat după accident. “Dacă n-a făcut nicio c