32 de autovehicule furate din străinătate au fost depistate de poliţiştii frontieră mehedinteni de la începutul anului
Beneficiile financiare substanţiale realizate de membrii grupurilor infracţionale transnaţionale din traficul cu autovehicule furate din străinatate i-au determinat pe cei certaţi cu legea să-şi menţină „locul de mună”.
Această îndeletnicire frauduloasă a fost şi anul acesta în topul infracţiunilor comise la frontiera verde sau pe arterele de circulaţie din Drobeta Turnu Severin.
32 de „cumpărători de bună credinţă” au probleme cu legea după ce au fost depistaţi, în trafic sau la punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier 1, la volanul autoturimelor furate din ţările membre U.E
Activitatea ilicită a determinat specializarea unor reţelele de traficanţi cu autoturisme de lux, de clasa mijlocie şi de vehicule utilitare.
Cunoaşterea metodelor infracţionale ale traficanţilor, accesul facil la bazele de date ale Sistemului Informatic Schengen, procedurile de lucru unitare şi eficiente au condus la descoperirea de către poliţişti de frontieră mehedinţeni în primele nouă luni ale anului 2011 a 32 autovehicule.
Acestea erau declarate furate din străinatate şi au o valoare totală de peste 1.300.702 lei.
Mopedele, motocicletele, autoturismele şi semiremorcile pentru autovehicule de transport marfă furate din strainătate au fost indisponibilizate de poliţiştii de frontieră mehediţeni.
Principalii „furnizori” de autovehicule furate care tranzitează frontierele României dinspre Serbia, rămân, în continuare, Italia, Franţa şi Austria, iar persoanele implicate provin din România, Italia, Serbia şi Moldova, potrivit statisticilor realizate de poliţiştii de frontieră.