La prima ediţie a sărbătorii vinului artelor meşteşugăreşti de la Mica a onorat cu prezenţa şi ferma ecologică de la Ţopa, care a fost prezentă cu un stand propriu, unde vizitatorii s-au putut delecta cu bunătăţurile produse în cadrul fermei. „Avem o fermă certificată ecologic, cu 35 de hectare de teren. Ferma noastră este una mixtă, avem şi animale şi plante medicinale, legume, şi crereale, practic din fiecare câte puţin. Dacă vorbim de ecologic, nu poţi vorbi de cantităţi mari, dar important este că ce produci să fie de calitate şi să respecţi tradiţia şi toate normele actuale. La acest festival de la Mica ne-am prezentat cu un stand mic, dar foarte bogat, cu siropul de cătină cu miere şi patru sortimente de dulceţuri din cele zece pe care le producem la ferma noastră ecologică, cu nuci verzi, cireşe amare, coarne şi trandafir”, a declarat Cismaş Tincuţa Corina, de la Ferma ecologică Ţopa, comuna Albeşti.
Produse apreciate
Cu o afacere de familie, mică dar inimoasă, ferma nu-şi propune ţinte înalte printr-un export masiv, prioritatea fiind piaţa internă şi satisfacerea clienţilor prin produse de calitate. „Nu prea ducem aceste produse în afară, nu avem aşa cantităţi mari să putem ieşi la export. Noi vindem mai mult în ţară şi suntem mulţumiţi cu cât vindem mai bine pe piaţa internă. Sunt oameni care apreciază aceste produse, prin faptul că sunt sută la sută naturale. Multă lume ne caută la fermă, au început în vară să vină după legume, ştiind că sunt ecologice. Sunt oameni care de la an la an vin pentru că ne cunosc şi sunt mulţumiţi de ceea ce oferim noi”, a precizat Cismaş Tincuţa Cornelia.
Pâine pentru Prinţul Charles
Regula de bază în cadrul fermei ecologice de la Ţopa rămâne dragostea pentru muncă şi satisfacţia faptului împlinit prin sufletul şi pasiunea pusă în slujba produselor de calitate, gustate chiar şi de Prinţul Charles, î