Sute de turiști aleg să se relaxeze în cele 14 cabane aparținând Direcției Silvice Sibiu. Condițiile bune și prețurile accesibile atrag turiști din toate colțurile țării, dar și din țări precum Germania, Austria sau Franța. Cele mai căutate cabane sunt cele de la Păltiniș, Tocile și Bâlea.
CITIȚI ȘI:
Sibiul se pregătește asiduu de Târgul de Turism din Londra
Invitație pentru Turul orașului „nevăzut”,în fosta capitală culturală europeană
Arată bine, oferă condiții de cazare bune la prețuri decente și sunt situate în zone de munte în care peisajul este de o frumusețe copleșitoare, așa că din ce în ce mai mulți turiști aleg fostele cabane forestiere în locul pensiunilor sau hotelurilor.
Inițial, au fost construite pentru muncitorii forestieri și pentru personalul Direcției Silvice, însă în timp au fost modernizate, iar în urmă cu trei ani au fost introduse în circuitul turistic. ”Evoluția asta în timp a produs schimbări și în sistemul forestier. Am retrocedat și parte din păduri, la Păltiniș mai avem o suprafață destul de mică de păduri, și era normal să dăm o utilitate cabanelor respective și să le facem rentabile”, spune Ilie Troancă, directorul Direcției Silvice Sibiu.
Cele 14 cabane sunt alese de turiști din toată țara, dar și din străinătate, mari iubitori de liniște și de drumeții montane. Turiștii beneficiază doar de cazare, și au la dispoziție bucătării în care își pot pregăti singuri masa. ”Ne raportăm unor clienți care au satisfacția prin drumeții, prin plăcerea de a merge la munte, și acolo e nevoie de cazare și asta facem de fapt, cazare, nu facem altceva”, adaugă directorul Direcției Silvice Sibiu.
Turiștii pot face rezervări telefonic sau online, iar doritorii vin din toate colțurile țării, dar și din străinătate. Cei mai mulți vin în week-end-uri și vara, în sezonul concediilor, iar d