De ce apar şi cum scapi de \"îngheţarea creierului\", membre amorţite, sughiţ şi ameţeli bruşte. Sursa: Razvan Valcaneantu
Corpul uman are o serie de reacţii de apărare sau auto-protecţie, care ne pot părea ciudate, însă fiecare dintre ele are o explicaţie logică. Corpul ne transmite semnale importante cărora trebuie să le dăm importanţă şi să le cunoaştem atât cauzele cât şi rezolvările.
1. "Îngheţarea” creierului
De câte ori, nu ai muşcat cu poftă dintr-o îngheţată sau ai luat o înghiţitură serioasă de suc rece ca gheaţa? Imediat după aceea simţi că parcă îţi “îngheaţă” de-a dreptul creierul. Durerile de cap, date de alimentele foarte reci pe care le mâncăm, se declanşează atunci când temperatura scăzută este resimţită şi de nervii ce se află în cerul gurii. Aceşti nervi declaşează dilatarea vaselor de sânge din partea din faţă a capului. Singura soluţie pentru a nu resimţi dureri de cap este evitarea alimentelor foarte reci sau înghiţiturile foarte mici.
2. Transpiraţia excesivă
Este o problemă frecvent întâlnită. Mulţi oameni, complet sănătoşi, transpiră din abundenţă. Este neplăcută din punct de vizual imaginea unui om care transpiră, însă există destul rezolvări pentru această problemă: de la antiprespirante, în special cele care conţin şi clorură de aluminiu, la injecţii cu botox, medicamente administrate pe cale orală, curenţi electrici de intensitate mică sau chiar intervenţii chirurghicale. Unele persoane transpiră excesiv în zona feţei, frecvente sunt cazurile celor cărora le transpiră palmele sau tălpile.
3. Ameţeli care apar pe neaştepate
Chiar dacă n-ai băut şi nici nu eşti foarte obosit, simţi că se învârteşte camera cu tine. Ameţelile sunt uneori cauzate de problemele urechii interne sau leziuni ale nervilor.
O ameţeală puternică poate dura minute bune sau chiar ore. Ameţe