Cei mai buni îndrumători din Bacău îi ajută pe copii să pătrundă în tainele instrumentului ales pentru studiu. Peste 50 de prichindei din Bacău încearcă, în timpul liber, să pătrundă în lumea minunată a muzicii, sub îndrumarea celor mai buni specialişti din oraş.
Cursurile care se desfăşoară la Clubul Oblio sunt o provocare pentru cei mici, care abia aşteaptă să cânte la chitară şi la clape sau să facă un zgomot infernal antrenându-se la tobe.
Cursuri şi pentru adulţi
„Acest program de iniţiere în muzică este adresat mai ales copiilor, dar şi adulţii sunt bineveniţi. Ce pot să spun este că se studiază după metode moderne şi interactive, în funcţie de capacitatea fiecăruia de asimilare“, precizează Mona Rusu, directorul clubului. Cursurile de chitară, flaut, clape şi tobe atrag ca un magnet copiii, care sunt pregătiţi în tot felul de stiluri şi ritmuri. Copiii învaţă să cânte după negative, să facă improvizaţii care să le stimuleze creativitatea, vizionează materiale audio-video despre cântăreţi celebri şi despre eforturile lor în drumul spre succes.
Băieţii vor tobe
„Pregătirea se face individual, în cazul copiilor. Nu poţi avea eficienţă, dacă s-ar lucra cu mai mulţi odată. Este obligatoriu ca la început cursanţii să înveţe notele, măsurile, ritmul, adică să înveţe teoria muzicală“, explică Andreea Mine, profesor de flaut la Liceul de Artă „George Apostu“ din Bacău. Fetele preferă în mod special cursurile de chitară şi flaut, iar băieţii sunt atraşi mai ales de tobe.
„Îmi place foarte mult să cânt la tobe şi îmi place şi domnul profesor. Vin la club de câteva luni şi am învăţat să mă descurc cu acest instrument. E super când am oră“, spune Matei, un puşti de 7 ani. Chiar dacă sunt aduşi la club de către părinţi, cei mici pot decide singuri ce instrument vor să studieze. La prima şedinţă, profesorii fac un te