Mai multe familii, rude şi prieteni care au cunoscut tragedia morţii timpurii a unui copil apropiat au venit între ora 19 şi 20 în Orăşelul Copiilor pentru a aprinde o lumânare.
Cei mai mulţi dintre orădenii care au participat la comemorare nu au zăbovit din cauza frigului. Majoritatea au venit, au aprins o lumânare după care au spus o rugăciune şi au plecat. Au rămas totuşi câţiva care s-au strâns în jurul lumânărilor şi au povestit despre tragediile prin care au trecut, iar unii s-au plâns de modul în care au fost trataţi de medici.
Printre mamele care au venit să aprindă lumânări a fost, împreună cu soţul şi cu Francesca, surioara mai mică a Patriciei, şi Delia Scorţe, mama Patriciei Aktaa, fetiţa care, în urmă cu un an şi jumătatea a murit în spital, după ce a mâncat prăjitură infectată cu Salmonella. După cum se ştie, familia Patriciei acuză acum doctoriţele care s-au ocupat de fetiţă la Spitalul de Boli Infecţioase de malpraxis.
Concluzia discuţiilor a fost aceea că medicii ar trebui să înţeleagă că micuţii de care se ocupă "nu sunt cazuri, ci oameni" şi că viaţa lor are un preţ nemăsurat pentru cei care îi aşteaptă acasă.
La eveniment au luat parte şi alte mămici care şi-au pierdut copiii, chiar încă dinainte să se nască. "Am organizat această acţiune pentru ca părinţii care au pierdut copii să poată veni şi să aprindă o lumânare în amintirea lor. Sunt cazuri, şi nu puţine în România, în care părinţii nici nu ştiu cum arăta copilul lor. Sunt consideraţi de medici avortoni şi mamele nici nu sunt lăsate să îi vadă. În aceste situaţii, unde poţi să te rogi sau să aprinzi o lumânare dacă nu există un mormânt? Tocmai de aceea ne-am gândit că este bine să le dăm părinţilor ocazia să aprindă o lumânare şi să se roage", a spus Emilia Junc, coordonatorul acţiunii din partea EMA, care, la rândul ei, a pierdut două sarcini.
Comemorarea de s