Vitamina E este un antioxidant crucial pentru o buna functionare a organismului, imbunatatind calitatea pielii, a sistemului vascular si stabilizand presiunea sanguina. Este nevoie de ea pentru o buna functionare a inimii, astfel incat nu trebuie sa lipseasca din nicio dieta.
In ceea ce priveste sursele de vitamina E, acestea sunt destul de multe, dar cea mai buna este considerata uleiul de masline. Potrivit E How, exista 8 forme ale vitaminei, alfa-tocoferolul fiind cea folosita de catre organism.
Si avocado, cerealele integrale, fasolea, nucile, uleiurile vegetale, orezul brun, laptele, ficatul, ovazul, organele animale si cartofii dulci contin vitamina E. Cantitati mai mici au si migdalele, kiwi, semintele de floarea-soarelui si morcovii.
In afara de bolile de inima, vitamina mai previne si Alzheimer-ul si pazeste organismul de actiunea radicalilor liberi din aer. Cele mai recente studii au aratat ca in exces, Vitamina E poate duce la o serie de probleme de sanatate si chiar la boli, cum ar fi cancerul de prostata, asa ca cel mai bine e sa o obtii pe cale naturala.
Vitamina E este un antioxidant crucial pentru o buna functionare a organismului, imbunatatind calitatea pielii, a sistemului vascular si stabilizand presiunea sanguina. Este nevoie de ea pentru o buna functionare a inimii, astfel incat nu trebuie sa lipseasca din nicio dieta.
In ceea ce priveste sursele de vitamina E, acestea sunt destul de multe, dar cea mai buna este considerata uleiul de masline. Potrivit E How, exista 8 forme ale vitaminei, alfa-tocoferolul fiind cea folosita de catre organism.
Si avocado, cerealele integrale, fasolea, nucile, uleiurile vegetale, orezul brun, laptele, ficatul, ovazul, organele animale si cartofii dulci contin vitamina E. Cantitati mai mici au si migdalele, kiwi, semintele de floarea-soarel