Preparaţi găluştele şi tăiţeii din legume şi nu ţineţi mâncarea la frigider mai mult de o zi.
Una dintre recomandările specialiştilor pentru prepararea supelor este să nu fierbeţi legumele prea mult, ci cât să-şi menţină o uşoară duritate, pentru ca vitaminele şi mineralele să se păstreze într-o cantitate cât mai mare. „În străinătate legumele se pun la sfârşit, aproape nefierte, şi sunt şi mai gustoase. Şi legumele congelate se pun spre sfârşit, fără să mai aşteptaţi să se dezgheţe", recomandă Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti. De asemenea, folosiţi sare de masă nerafinată sau sare de mină nerafinată. „Crutoanele nu trebuie prăjite în ulei nerezistent la temperatură. Folosiţi pâinea integrală, uşor rumenită în ulei de măsline condimentat", vă sfătuieşte Mencinicopschi.
Supa trebuie consumată imediat ce se răceşte, nefiind recomandată păstrarea ei la frigider mai mult de o zi. „Cei mai mulţi oameni nu controlează temperatura din frigider, astfel încât ea poate ajunge şi la 7-10 grade C. Apar microorganisme periculoase care pot provoca botulism", explică specialistul. Dacă vreţi să păstraţi supa mai mult timp, porţionaţi-o şi puneţi-o în congelator, unde temperatura trebuie să fie de minimum -18 grade C.
Găluşte cu nuci pisate şi migdale
Supa de pui cu găluşte are efecte imunostimulatoare, remineralizează organismul şi oferă vitamine. Este indicată inclusiv în dietele celor care vor să-şi menţină greutatea. „Ar fi de preferat ca găluştele să fie preparate tot din legume, deoarece asocierea dintre carne şi legume este corectă, dar nu şi cea dintre carne şi glucide, adică griş, care poate cauza balonări, alergii alimentare şi chiar boli cronice", spune specialistul în nutriţie. Pentru a prepara găluşte din legume, puteţi folosi orice produse vă plac, le pasaţi şi le amestecaţi cu