Letonia, Bulgaria şi Polonia sunt ţările din Uniunea Europeană unde s-au înregistrat cele mai multe victime în accidentele rutiere, potrivit ultimului raport Eurostat, care prezintă date din 2008.
Letonia ocupă locul întâi în ceea ce priveşte accidentele mortale. În această ţară s-au întregistrat 22 de morţi la 100.000 de locuitori.
Locul doi este ocupat de Bulgaria şi Polonia. În aceste ţări, au murit în accidente rutiere 14 persoane la 100.000 de locuitori.
Locul trei este ocupat de România şi Grecia, aici înregistrându-se 13 morţi la acelaşi număr de locuitori.
Malta este cea mai sigură ţară din Europa din acest punct de vedere, deoarece aici au murit două persoane la 100.000 de locuitori, mai arată datele.
Topul ţărilor din Uniunea Europeană cu cele mai multe victime la 100.000 de locuitori, în urma unui accident rutier
Cât durează transportul victimelor de la locul accidentului la spital
Dr. Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, a explicat pentru gândul cât durează transportul victimelor de la locul accidentului la spital. "Sunt mulţi factori care pot influenţa transportul unui pacient la spital. Depinde de cât de departe sau aproape este victima faţă de cel mai apropiat spital. Avem anumite protocoale pe care trebuie să le respectăm atunci când vine vorba de intervenţia noastră în cazul unui accident rutier", a declarat medicul.
Medicii de pe ambulanţă trebuie să respecte şi ei o anumită limită de viteză. "Transportul unui pacient poate fi îngreunat de fluxul rutier, de starea în care se află carosabilul, pentru că pe un macadam nu putem călca pedala la maxim. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când plouă sau ninge, deoarece riscăm să devenim şi noi victimele unui accident", a mai precizat dr. Grasu.
Atunci când starea persoanelor este gravă se mai poate interveni şi cu elicopterul. "Şi aic