La acest moment, nu este un secret pentru nimeni faptul că magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au spulberat iluziile de libertate ale renumiţilor constănţeni arestaţi în dosarul Portul. Foşti şi actuali directori vamali şi portuari, Eugen Bogatu, Cătălin Aurelian Pilcă, Sunai Cadîr şi Liviu Adrian Durbac au făcut cale-ntoarsă în celulă.
Foarte interesant, printre magistraţii care au decis arestul pentru suspecţi se află preşedintele Înaltei Curţi, Livia Stanciu, dar şi Ioana Bogdan, fostă consilieră a şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, despre care presa centrală scria că ar fi fost promovată judecător la Curtea Supremă „cu dedicaţie", pentru dosarul „Mătuşa Tamara", al fostului premier Adrian Năstase. De asemenea, este de precizat că patru din cei cinci magistraţi ai Completului de 5 Judecători Penal 2 care au fost de părere că suspecţii trebuie să rămână în arest sunt femei.
Completul care a admis recursul DNA pentru prelungirea mandatelor de arestare ale suspecţilor aflaţi după gratii în dosarul Portul a fost prezidat de magistratul Livia Doina Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, din complet au mai făcut parte judecătorii Gheorghe Florea, Cristina Rotaru, Sofica Dumitraşcu şi Ioana Bogdan. Poate nu întâmplător, judecătorul Ioana Bogdan a fost consilierul procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar. Aceasta a fost promovată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la sfârşitul anului 2010, Lumea Justiţiei scriind că promovarea a fost făcută „din poziţia de consilier a şefului DNA", iar proaspăta judecătoare ar fi fost „introdusă direct în dosarele de corupţie ale fostului premier, Adrian Năstase".
Consilier DNA la Înalta Curte
„În noiembrie 2010", se arată în Lumea Justiţiei, „judecătoarea Ioana Bogdan, care era consiliera şefului DNA,