Până în acest moment, în oraş există 29 de sensuri giratorii, iar municipalitatea mai are în plan realizarea altor patru.
Şoferii braşoveni şi cei aflaţi în tranzit nu mai sunt nevoiţi să aştepte la semafor decât în foarte puţine zone din oraş. Potrivit poliţiştilor, sensurile giratorii au s-a fluidizat traficul. Municipalitatea a fost nevoită să achite, pentru realizarea lor, peste două milioane de lei.
Primăria află preţul la sfârşit
Potrivit reprezentanţilor Primăriei, toate lucrările necesare pentru amenajarea sensurilor giratorii din Braşov au fost realizate de către cele trei companii care au contracte de concesiune cu municipalitatea: Vectra, Recon şi Eurostrada.
„Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei decide dacă este oportună realizarea unui sens giratoriu. Apoi, concesionarii se apucă de lucrări, iar la finalizarea lor ne transmit facturile, care trebuie avizate de municipalitate. Abia după ce se aprobă aceste facturi putem spune care a fost costul lucrărilor", ne-a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
Toarcea a precizat că, până acum, costurile unui sens giratoriu s-au încadrat, în medie, între 600.000 şi 800.000 de lei, însă s-au redus, în unele situaţii, datorită bunăvoinţei companiilor care deţin reţele în zonele vizate şi care au asigurat mutarea acestora.
Aglomeraţie în cel mai nou sens giratoriu
Municipalitatea a finalizat sensul giratoriu care a eliminat semafoarele de la intersecţia dintre străzile Calea Bucureşti - Zizinului - Toamnei - 15 Noiembrie. Deşi dimineaţa, în jurul prânzului şi seara, se formează cozi destul de mari, poliţiştii spun că, deşi şoferii nu s-au obişnuit încă, efectele sunt pozitive.
„Nu putem spune foarte multe despre noul sens, dar este la început. Se merge, iar timpul de aşteptare este de aproximativ două minute. Când erau semafoare, se f