Dacă suspectaţi că vi s-a vândut pâine la care s-a adăugat colorant, puteţi cere o analiză a conţinutului pâinii şi să mergeţi la OPC. O altă soluţie este Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor. Sursa: VLAD STĂNESCU
Articolul publicat la sfârşitul săptămânii trecute de "Evenimentul zilei", care tratează problema modului în care românii sunt păcăliţi cu pâinea neagră, care e făcută de fapt din făină albă şi colorată cu malţ, a stârnit reacţii aprinse.
Potrivit unor surse din industria de panificaţie, aproximativ 70% din pâinea neagră din România este contrafăcută. Specialiştii în Protecţia Consumatorului recomandă celor care au dubii în ceea ce priveşte produsele de panificaţie cumpărate să reclame.
"Asemenea comercianţi au frauda în sânge"
Sute de cititori au comentat, pe forumul evz.ro, lipsa de implicare a autorităţilor în rezolvarea unei probleme atât de evidente, cea a pâinii negre contrafăcute pe scară largă.
"Dacă se cunosc aceste matrapazlâcuri, de ce sunt lăsaţi să le folosească.... Cei de la OPC nu au nici o responsabilitate de îmbolnavirea celor care consumă această pâine? De ce nu iau măsuri? Că doar de aceea sunt plătiţi din bugetul statului, să vegheze la protecţia cumpărătorului, nu doar să folosească cardul la ridicarea salariului. Alo, treziţi-vă, oameni buni!", scrie Doiniţa Eldomar, pe forumul evz.ro.
"Părerea mea este că asemenea comercianţi au frauda în sânge. Pâinea neagră era pe vremuri cea mai ieftină, fiindcă se obţinea mai uşor şi mai rentabil. Era pâinea de toate zilele la ţară, în spitale, cazărmi şi puşcării. Nu li se făcea o favoare acelora (cel puţin, nu intenţionat) dându-li-se pâine neagră", comentează un alt cititor al site-ului nostru.
Ghid pentru cei care vor să depună reclamaţii
Chiar dacă aveţi dubii că veţi fi ajutaţi, specialişti în Protecţia Consumatorului îi sfătuiesc pe cei care suspecte