Cum fascinaţia îmbogăţirii fără niciun efort, peste noapte, tinde să devină un adevărat specific naţional, e de înţeles de ce Loto 6 din 49 a devenit sport naţional, tot mai mulţi români investindu-şi ultimii bani în hârtiuţe albe şi roşii, cu motto-ul „Numai şase-s norocoase” sau elipticul şi oligofrenul „Numai jucând poţi câştiga”.
Existând această obsesie naţională, era firesc să apară şi pagini web care susţin că oferă scheme infailibile, savante, care, practicate cu asiduitate şi tenacitate, pot oferi la un moment dat marele câştig. Una din paginile intens accesate, centrate pe decodarea celor „şase norocoase”, e şi cea numită sugestiv www.castiga-la-loto.ro. Pe site-ul respectiv e pusă la dispoziţie o miraculoasă formulă numită „Cap de pod”, la vederea căreia pe orice absolvent de filologie îl apucă durerile de cap. Amatorii de câştiguri speciale sunt lămuriţi că, de fapt combinaţia “Cap de pod” este, “o variantă combinată compusă plus o variantă combinată, varianta combinată compusă este formată dintr-o variantă combinată de n numere luate câte cinci şi o variantă combinată din restul numerelor până la 49 luate câte unul, iar varianta combinată este una obişnuită de aceleaşi n numere (luate câte şase)”.
Un alt concept promovat de acelaşi site este, pe lângă cel al „Capului de pod”, cel al „Jocului inteligent la loto”. Astfel, pe acelaşi site este comercializată o lucrare pe această temă, care are un „cârlig” ce prinde la o mare majoritate a românilor jucători la Loto : „Ai visat, poate, la momentul când toate încercările tale se vor materializa într-un premiu care te va scuti de muncă tot restul vieţii?” Câţi ar răspunde „nu” la această întrebare, ce face apel la cele mai intime gânduri ale beneficiarului de şomaj sau ale trăitorului din alocaţia copiilor? Totuşi, e de apreciat că autorii respectivei lucrări sunt şi de bun