Somnul autorităţilor din Timişoara a născut, în aproape două decenii, o mafie de care numai justiţiarii din Occident ne mai pot scăpa. Sursa: ADRIAN PÎCLIȘANSursa: ADRIAN PÎCLIȘANSursa: ADRIAN PÎCLIȘANSursa: ADRIAN PÎCLIȘANSursa: ADRIAN PÎCLIȘANSursa: ADRIAN PÎCLIȘAN
1 /.
Niciunde în România nu s-a întâmplat la fel. Îmbogăţiţi peste noapte în străinătate, ţiganii din Timişoara au construit palat după palat şi au cumpărat, una după alta, cele mai frumoase clădiri din zona zero a oraşului. Au pus la punct tactici de evacuare "legală" a locatarilor existenţi, s-au erijat în urmaşi ai foştilor proprietari şi au intrat într-un carusel al tertipurilor de a se furişa pe lângă lege.
Lăsaţi de capul lor
Din 1992, de când ţiganii au început să acapareze centrul oraşului şi cele mai frumoase rezidenţe din municipiul de pe Bega, niciun primar, niciun poliţist, procuror sau judecător nu a avut vreo reacţie. Chiar dacă doi dintre prefecţi au fost ameninţaţi de romi pentru că au intervenit împotriva lor.
Nimeni nu le-a cerut vreodată romilor cu palate şi bolizi de zeci de mii de eurosă explice de unde au milioanele de euro pentru proprietăţi şi cum de fix ei sunt urmaşii tuturor foştilor proprietari - evrei, nemţi sau unguri - de rezidenţe de lux din oraş, pe care le-au revendicat şi câştigat în instanţă.
Ajutor din Hexagon
La Timişoara este nevoie să vină procurorii germani sau francezi şi să facă o curăţenie pe care autorităţile noastre nu o pot duce la capăt. Acum patru ani, francezii i-au căutat pe romii cu palate din oraş. 14 palate din Timişoara, Recaş şi Lugoj despre care existau informaţii că au fost ridicate cu bani negri, au fost percheziţionate în 2007 de către oamenii legii din Hexagon. Ancheta nu s-a încheiat. La finalul ei, ţiganilor li s-ar putea sechestra bunurile. Şi atunci, ca şi acum,