După foarte multe controverse, amânări şi dispute legate în primul rând de locaţia deponeului ecologic, care au întârziat cu ani de zile investiţia, Timişul a reuşit să finalizeze deponeul ecologic de la Ghizela, iar pe 11 octombrie a fost finalizată procedura de licitare pentru găsirea unui operator care să administreze deponeul nou construit. Marea provocare rămâne însă rambursarea efectivă, din fonduri europene, a banilor investiţi de Consiliul Judeţean în deponeul de la Ghizela.
28 de milioane de lei, valoarea estimativă a licitaţiei
Pe 11 octombrie a fost finalizată procedura de licitaţie pentru concesionarea serviciului de operare a depozitului de deşeuri nepericuloase din comuna Ghizela, toţi cei interesaţi de acest contract, cu o valoare estimativă de peste 58,6 milioane de lei, având timp suficient să se pregătească, ţinând cont că anunţul de atribuire a fost postat pe sistemul electronic de achiziţii publice SEAP încă din 17 august.
Totuşi, operatorul încă nu s-a stabilit, ofertele fiind în curs de evaluare. “S-au primit trei oferte, care urmează a fi evaluate, procedura de evaluare fiind una destul de complexă. Câştigătorul licitaţiei va fi anunţat în zilele următoare”, ne-a declarat Jana Lavrits, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Timiş.
Operatorului căutat de C.J. Timiş i s-au specificat de la început nişte condiţii foarte clare : compostarea a minimum 1.780 de tone pe an de deşeuri verzi, producerea şi comercializarea a minimum 785 de tone pe an de compost, sortarea a minimum 16.100 de tone pe an de deşeuri reciclabile colectate separat, obţinerea şi valorificarea a minimum 10.400 de tone pe an de materiale reciclabile, tratarea a minimum 77.000 de tone pe an de deşeuri şi eliminarea a minimum 129.000 de tone de deşeuri periculoase pe an.
Suprafaţa totală a incintei deponeului, care va