Aproape 270 de persoane au murit în Thailanda, peste 200 şi-au pierdut viaţa în Cambodgia şi aproximativ 20 în Vietnam, în inundaţii mai grave decât de obicei, au anunţat luni surse oficiale, citate de Mediafax.
În Thailanda, în cele mai grave inundaţii din ultimele decenii au fost înregistraţi 269 de morţi, iar în ultimele două luni au fost afectate câteva milioane de persoane, au anunţat autorităţile, care au mobilizat mii de soldaţi.
Premierul Yingluck Shinawatra avertiza vineri cu privire la o "criză gravă". Dar ea a dat asigurări luni că situaţia este sub control.
"Nu este necesar să fie decretate zone de catastrofă, pentru că putem, în continuare, să gestionăm" situaţia, a declarat ea pentru jurnalişti, adăugând că urmează să fie luate măsuri noi, în vederea protejării estului şi nordului capitalei.
"Situaţia este normală", a dat asigurări Narong Jirasubkunakorn, un oficial din cadrul administraţiei oraşului Bangkok.
Între măsurile adoptate pentru protejarea capitalei, cu 12 milioane de locuitori, a fost ridicată o baricadă din saci de nisip, cu o înălţime de 1,20 metri şi o lungime de 75 de kilometri, pe malurile fluviului Chao Praya, care traversează oraşul.
Pragul critic este aşteptat în următoarele patru zile, urmând ca importante mase de apă care vin din nord să se întâlnească cu mareele, care le vor încetini evacuarea spre mare.
În Cambodgia, în ultimele două luni au murit 207 persoane, între care 83 de copii, în timpul celor mai grave inundaţii din ultimii zece ani, a anunţat Keo Vy, un purtător de cuvânt al Comitetului Naţional pentru Gestionarea Catastrofelor.
Au fost afectate 270.000 de familii şi inundate peste 350.000 de hectare de orezării. Pagubele produse orezăriilor şi infrastructurii sunt estimate la cel puţin de 95 de milioane de dolari (71 milioane de euro), a adăugat el.
În pofida amplorii ca