Mulţi locatari ai blocurilor sunt obligaţi să îngheţe în propriile locuinţe pentru că vecinii, în special pensionari, nu doresc furnizarea agentului termic, ca să plătească facturi mai mici. Sursa: SHUTTERSTOCK
O dată cu scăderea temperaturilor, disputele între locatarii blocurilor în ceea ce priveşte momentul potrivit pentru furnizare căldurii revine. În această situaţie se găseşte bucureşteanul Cătălin Pătraşcu.
"Locuiesc în Sectorul 4 din Capitală. Am aflat că zilele acestea RADET a început furnizarea agentului termic pentru că afară sunt temperaturi scăzute. Ba mai mult, chiar am colegi în unele zone care spun că au caloriferele calde", ne spune acesta.
Cătălin Pătraşcu a trecut pe la administratora de bloc ca să vadă de ce nu primeşte căldură încă în calorifere. "Am fost să plătesc întreţinerea şi o întreb pe administratoră ce se aude cu căldura. Administratora ridică din umeri şi spune că nu crede că se va furniza căldură până la data de 1 noiembrie deoarece membrii asociaţiei de locatari refuză să dea drumul la vane din subsolul blocurilor pentru a evita facturile mari", ne spune bucureşteanul.
"Nu mă interesează un milion dat în plus"
În imobilul unde locuieşte bărbatul, fiecare proprietar şi-a montat contoare de măsurare a consumului de energie termică din propriul apartament. "Toţi locatarii din bloc au contoare pe calorifere, deci plătesc atât cât consumă. Atât eu, cât şi ceilalţi vecini care muncesc şi îşi plătesc facturile la timp şi ajung seara acasă, nu vrem să suportăm frigul. Nu sunt de acord cu această situaţie. Nu mă interesează un milion dat în plus. Nu vreau să fac frigul", ne mai spune acesta. În aceste condiţii, Cătălin Pătraşcu spune că a răcit, din cauza temperaturilor scăzute din apartament.
"M-am îmbolnăvit săptămâna trecută din cauza frigului din casă. Iar soluţiile aternative de încălzire gen focul de la