Pentru Victor Ponta moartea unui om, sau a mai multora, nu are probabil nicio valoare, dacă nu poate fi speculată electoral. Un cadavru, sau mai multe, sunt doar statistici nefolositoare, dacă nu se poate boci ipocrit la căpătâiul lor, cu ochii pe sondajele de opinie.
Declarațiile sale publice despre accidentul în care a fost implicat Șerban Huidu sunt o mostră de cinism revoltător, combinat cu un populism deșănțat: "Regret enorm accidentul tragic, pierderea a trei vieţi, distrugerea unei vieţi a unei persoane pe care altfel o simpatizăm şi o admirăm, dar nu aş vrea ca mass-media să rămână concentrată (corect gramatical este ”concentrate”- n.red.) numai pe un accident tragic şi să uităm ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână la Giurgiu, acolo unde nu a fost vorba de o ucidere din culpă, ci de o crimă".
Un citat atribuit lui Stalin sună așa: ”Moartea unui om e o tragedie, moartea unui milion de oameni e o statistică”. Pentru ”Micky Mao” (vorba lui Sebastian Lăzăroiu), asupra morții unui om nu merită insistat dacă nu aduce voturi. Mircea Badea, subalternul partenerului politic al lui Ponta, a numit această abordare ”a face bani din mort”. Președintele PSD pare să știe cel mai bine sensul acestei sintagme.
Desigur, accidentul în care a fost implicat Șerban Huidu nu este o radiografie a mafiotizării statului, așa cum este crima de la Giurgiu. Un ziarist serios ar trebui să acorde o atenție mai mare uciderii baschetbalistului american Chauncey Hardy. Relațiile dintre politicieni și capii lumii interlope trebuie demantelate, pentru a fi aduse la cunoștiința opiniei publice.
Ar trebui, de exemplu, să insistăm pe faptul că șeful IJP Giurgiu este un apropiat al grupării Cătălin Voicu din PSD. A fost numit de fostul șef, Mincu Silvestru, un personaj cu relații vechi printre interlopi, care era cât pe ce să ajungă coleg de guvern cu