Profesorul Ioan Costea şi-a lansat vineri, 14 octombrie, o nouă carte dedicată Reghinului, adunând la zestrea personală şi a oraşului 12 cărţi. După lucrări cu tematică istorică, economie, sport, învăţământ, profesorul Costea vine acum în faţa cititorilor cu lucrarea „Ghidul turistic, Reghin şi împrejuriumi” a cărui lansare a fost găzduită de Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin.
Realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean, la care s-au alăturat câteva primării din jurul Reghinului, ghidul turistic vine în sprijinul turiştilor care optează pentru vizitarea frumuseţilor oraşului şi a îmrejurimilor, cartea oferind datele necesare unei mai bune explorări a frumuseţilor zonei. “Această carte are cam tot ce trebuie unui turist care vrea să viziteze oraşul Reghin. Altă sursă de informaţie nu are, deoarece în Reghin nu mai există o asemenea carte care să fie cu rang de ghid turistic. De la o legendă în limba română, germană, franceză şi engleză, sunt trecute cam tot ce este necesar, începând de la telefoane utile până la case de schimb valutar, service-uri auto, bănci, chiar şi cabinete stomatologice şi multe alte instituţii necesare. Sunt prezentate casele memoriale, monumentele istorice, biserici, traseele turistice care pleacă şi vin din Reghin, precum şi o sumedenie de localităţi din jurul oraşului, cu distanţe, cu drumuri, cu absolut tot ce este necesar unui turist”, a precizat Ioan Costea.
Tristeţea profesorului
În faţa unei asistenţe destul de reduse, profesorul Costea nu s-a sfiit să-şi spună oful vizavi de sprijinul care din păcate nu a venit pentru realizarea cărţii, care vorbeşte în primul rând despre Reghin, despre zonele din împrejurimi, indiferenţa şi lipsa de respect faţă de munca unui profesor care a slujit o viaţă în slujba învăţământului reghinean fiind cu greu mascate. “Această carte s-a făcut cu destulă milogeal