Aproximativ 90% dintre studenţii secţiei maghiare a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş pleacă în Ungaria după absolvire. Dragoş Popa, preşedintele PSD Târgu-Mureş şi cadru didactic la această universitate, susţine că este în interesul statului ungar să aibă parte de oameni bine pregătiţi în România şi că Ungaria nu are nici un fel de costuri cu pregătirea acestor specialişti, pe care ulterior îi importă ca şi forţă de muncă.
''Se fac în continuare presiuni asupra conducerii UMF, zilele astea urmează să vină ambasadorul Ungariei să discute cu rectorul UMF. Care este scopul unui asemenea demers? Până la urmă este cunoscut că 90% din studenţii de etnie maghiară care absolvă UMF Târgu-Mureş pleacă în Ungaria. Bineînţeles că este în interesul statului maghiar să aibă oameni pregătiţi într-un alt stat, să nu aibă costuri, iar apoi să-i importe ca şi forţă de muncă în Ungaria. Demersul este unul politic, dar pentru statul român, pentru cetăţenii din România este o situaţie inacceptabilă, iar noi, ca şi partid politic de opoziţie, ne opunem ferm unui asemenea demers'', a declarat Dragoş Popa.
Diagnostic: joc politic
Liderul PSD Târgu Mureş a spus că demersul de separare a celor două secţii de învăţământ - maghiară şi română - de la UMF nu aparţine nici studenţilor, nici celei mai mari părţi a cadrelor didactice de etnie maghiară, ci este doar ''ambiţia politică'' a unor lideri din UDMR.
Aproximativ 90% dintre studenţii secţiei maghiare a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş pleacă în Ungaria după absolvire. Dragoş Popa, preşedintele PSD Târgu-Mureş şi cadru didactic la această universitate, susţine că este în interesul statului ungar să aibă parte de oameni bine pregătiţi în România şi că Ungaria nu are nici un fel de costuri cu pregătirea acestor specialişti, pe care ulterior îi importă ca şi forţă de