Nucile conţin zinc şi seleniu, somonul are vitamina B12, fier şi acizi graşi Omega 3, iar spanacul şi broccoli au multă vitamină A şi C. Toate fac podoaba capilară mai rezistentă. Sursa: SHUTTERSTOCK
Când vine vorba de aspectul părului, fie că e vorba de bărbaţi sau de femei, nu contează doar şamponul pe care îl utilizăm sau frecvenţa spălărilor, ci şi ceea ce mâncăm.
"Pentru a avea un păr sănătos, este bine să mâncăm zilnic cantităţi cât mai mari de fructe şi de legume întrucât conţin substanţe cu rol antioxidant. Vitaminele esenţiale pentru o creştere normală a firului de păr sunt vitaminele din grupul B, acidul folic, vitaminele A şi E", explică Ştefan Ionuţ, consultant în nutriţie.
Iată câteva alimente care asigură podoabei capilare hrana de care are nevoie pentru a fi în formă.
1. Somon
Este alimentul cel mai recomandat în dietele de toate felurile şi nu ratează nici recomandarea ca aliment util pentru menţinerea sănătăţii părului.
Este bogat în acizi graşi Omega 3, plus vitamina B12, fier şi alte proteine.
Acizii graşi Omega 3 sunt foarte buni pentru sănătatea scalpului, lipsa acestora din corp cauzând uscarea lui.
Există şi o alternativă pentru vegetarieni. Zilnic trebuie inclusă în alimentaţie o cantitate echivalentă cu o ligură sau două de seminţe, deoarece şi acestea conţin grăsimi Omega 3
2. Spanac şi broccoli
Spanacul şi broccoli sunt surse excelente de vitamine A şi C, necesare organismului pentru a putea produce sebum, o substanţă uleioasă, secretată de foliculii părului.
Sebumul protejează de microbi, bacterii sau ciuperci microscopice, în plus, lubrifiază pielea şi o protejează de umiditate şi de uscăciune.
3. Fasole
Leguminoasele precum fasolea sau lintea ar trebui să facă parte din alimentaţie în mod