Olăneşti, Govora şi Căciulata sunt promovate la nivel naţional ca staţiuni ce îndeplinesc criteriile pentru a fi declarate veritabile staţiuni balneo-climaterice.
Din cele aproape 140 de staţiuni cu potenţial balnear câte existau la un moment dat în România, Ministerul Turismului a selectat un număr de 10 staţiuni care, potrivit Ministerului Sănătăţii, îndeplinesc criteriile necesare pentru menţinerea şi ameliorarea stării de sănătate a populaţiei vârstnice, mai ales, şi care oferă, în acelaşi timp, condiţii ideale pentru odihnă şi relaxare.
Din cele 10 staţiuni balneare promovate, trei se află pe teritoriul judeţului Vâlcea, fiind vorba despre Băile Olăneşti, Govora Băi şi Călimăneşti-Căciulata. Aceste izvoare de sănătate de pe Valea Oltului dispun de resurse naturale excelente pentru tratarea cu rezultate garantate a unui mare număr de afecţiuni, de la digestive, reumatismale, alergice şi până la cele ginecologice, metabolice sau dermatologice. Bazele lor de tratament cuprind tot sau aproape tot ceea ce ţine de prevenţie, întreţinere şi recuperare.
„Selectarea celor trei staţiuni confirmă că strategia de dezvoltare a turismului balnear pe care am lansat-o cu aproape 4 ani în urmă şi pe care o susţinem cu serioase eforturi financiare a fost şi continuă să fie o soluţie inspirată şi necesară. În această strategie, de exemplu, am încorporat proiectul intitulat „Dezvoltarea integrată a staţiunii Băile Olăneşti" pe care Consiliul Judeţean l-a implementat în parteneriat cu consiliul local din Olăneşti", explică Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea.
Valoarea fondurilor totale în sumă de aproape 3,3 milioane euro (fără TVA) s-a convertit în construcţia unui centru balnear şi a unei piscine acoperite, dar şi în reabilitarea parcului central, a străzilor sau în echiparea oraşului cu obiective culturale şi de divertisment.
Un proiect de anvergur