Orange România susţine introducerea tehnologiei Near Field Communication (NFC), care permite efectuarea de diverse plăţi cu ajutorul telefonului mobil, a declarat azi, la Cluj, Jean-Francois Fallacher, directorul executiv al operatorului de telecomunicaţii, citat de corespondentul Mediafax.
"Avem încercări intense, începem cu România, şi vom anunţa împreună cu Ministerul Turismului în următoarele săptămâni informaţii noi (...) În Nisa, în Franţa, se poate lua autobuzul şi se plăteşte folosind telefonul mobil. Este un serviciu care va fi lansat şi în România, dar nu pot avansa acum o dată", a arătat Fallacher.
Prezent la eveniment, Sorin Solcan, directorul vânzări al operatorului, a afirmat, că operatorul poartă discuţii cu Primăria Generală a Capitalei pentru iniţierea unui proiect de colaborare privind plata parcărilor prin telefon.
În decembrie 2008, 500 de clienţi ING din România au primit telefoane Nokia 6212 pentru a face mici plăţi cu terminalul. Existau 25 de puncte, în Bucureşti, în care se puteau face microplăţile (suma maximă era de 80 de lei). Aparatele cu care comunica telefonul pentru plată se găseau la farmacii Sensiblu, la Hollywood Multiplex şi la Inmedio.
Mobilul cu tehnologie NFC avea un SIM cu cip special, sistemul Maestro Payment, o aplicaţie dedicată (cu securizare, PIN). Practic, nu trebuie decât să apropii celularul de un punct al aparatului de plată (distanţa de comunicare între dispozitive este de maximum 4 cm), comunicându-se wireless între dispozitive. Încărcarea contului din telefon se face prin GPRS, valoarea maximă din portofelul electronic fiind atunci de 1.000 de lei. Sumele sunt mici tocmai pentru a descuraja infracţiunile.
Orange România susţine introducerea tehnologiei Near Field Communication (NFC), care permite efectuarea de diverse plăţi cu ajutorul telefonului mobil, a declarat a