Anchetatorii care îl căutau pe turistul german Stefan Ramin dispărut în Polinezia Franceză desfiinţează teoriile potrivit cărora bărbatul ar fi fost mâncat de canibali. Această teorie era susţinută şi de o legendă potrivit cărora în regiunile cuprinse între America de Sud şi Australia cazurile de canibalism sunt des întâlnite, scrie publicaţia Spiegel.
Stefan Ramin poposise pe insula Nuku Hiva din Polinezia Franceză împreună cu iubita lui, în urmă cu o lună. În urma unei ieşiri la vânat de capre, bărbatul nu s-a mai întors, ci doar ghidul care îl însoţea. Alertate, autorităţile au început să-l caute mai bine de o săptămână şi au făcut o descoperire şocantă: rămăşiţele unui foc, cenuşă împrăştiată şi oseminte umane. S-a bănuit că acestea i-ar aparţine neamţului care ar fi fost sfâşiat şi mâncat în cadrul unui act brutal de canibalism.
Citeşte şi: Mâncat de canibali în Polinezia Franceză: o pistă a anchetatorilor în cazul unui turist german dispărut
"Ar fi o mare greşeală să trecem la astfel de concluzii şi să credem că osemintele găsite sunt urme ale unui caz de canibalism sau că se datorează moştenirii culturale", explică Adolf Gallwitz, psihologul desemnat de poliţie. Şi în Germania întâlnim astfel de mutilări ale cadavrelor, aceste lucruri nu se întâmplă doar în lumea a treia", a mai spus acesta. "Ar trebui să excludem concluziile trase prematur în acest caz", a afirmat Monika Arnez de la un institut asiatico-african cu baza în Hamburg. Aceasta a confirmat existenţa canibalilor în vremurile preistorice în insulele din împrejurimi, inclusiv pe insula Nuku Hiva.
Deborah Kimitete, primar al insulei Nuku Hiva, este şocată de descoperirea macabră şi crede că modul în care presa a discutat acest subiect va determina o scădere în popularitate a locului şi a turiştilor care vin aici. Unul dintre titlurile apărute în presa din Germania - "Oare încă