O baltă de lângă Arad a devenit o copie în miniatură a Deltei Dunării.
Balta Bezdin este una dintre principalele atracţii din Parcul Natural Lunca Mureşului. Turiştii vin aici, într-o zonă cu adevărat sălbatică, pentru a vedea nufărul alb. O altă atracţie a Bălţii Bezdin este „Observatorul Andras Libus", din care pot fi văzuţi stârcii cenuşii, lăstuni, prigorii, găinuşe de baltă şi o multitudine de păsări răpitoare, iepurii sau mistreţii.
Balta Bezdin, locul preferat al mistreţilor
Balta Bezdin este situată în inima Parcului Natural Lunca Mureşului, în porţiunea cea mai sălbatică a acestuia reprezentată de Rezervaţia Naturală Prundul Mare. Aflată printre sălcii, plopi, frasini şi stejari falnici, cea mai mare parte a bălţii este acoperită de stufăriş şi papură. Dar cea mai spectaculoasă parte a bălţii este destul de greu de surprins, pentru că trebuie urmată o potecă spre desişul pădurii. Aici, vizitatorii care se încumetă să ajungă văd mistreţi, cerbi, dar şi alte animale care vin la apa din baltă. Deasupra apei se află nufărul alb. „Nuferii de pe Balta Bezdin înfloresc din luna mai şi până spre sfârşitul verii, în septembrie", spun îngrijitorii parcului.
„Observatorul Andras Libus" este observatorul ornitologic din Balta Bezdin, din cadrul Rezervaţiei Naturale Prundul Mare. Accesul este liber şi orice persoană are posibilitatea de a urmări păsările care cuibăresc, vânează sau se hrănesc aici. Pot fi urmărite păsări ca stârcii cenuşii şi de noapte, egrete albe, lişiţe, raţe sălbatice, lăstuni, prigorii, găinuşe de baltă şi o multitudine de păsări răpitoare, dar şi animale, cum sunt căprioarele, iepurii, vulpile sau mistreţii. Observatorul poartă numele lui „Andras Libus", un pasionat ornitolog care a avut un aport important la inventarierea şi monitorizarea populaţilor speciilor din Lunca Mureşului şi a fost unul dintre promotorii ideii de