Telefoanele mobile de tip smartphone se afla in ultima vreme in centrul atentiei, fie ca vorbim de iPhone-urile celor de la Apple, de terminalele echipate cu sistemul de operare Android al celor de la Google sau de mult asteptatele modele Windows Phone. Cu toate acestea, cea mai mare parte a pietei este reprezentata de telefoanele obiusnuite, care dau semne ca vor continua sa traiasca o perioada buna de timp de acum inainte. Totusi, cand vor disparea complet de pe piata aceste modele?
"Telefoanele mobile obisnuite nu vor disparea foarte curand. Exista inca un segment mare de consumatori care le prefera, dat fiind specificul nevoilor acestora de comunicare", a declarat pentru DailyBusiness.ro Alexandru Munteanu, sales operation manager al Cosmote si Germanos Romania.
Acesta spune ca preturile din ce in ce mai mici ale smartphone-urilor ii obliga pe producatori sa inoveze si sa reduca termenele in care lanseaza pe piata noi modele. Totusi, un numar tot mai mare de smartphone-uri sunt lansate pe piata cu preturi relativ apropiate de cele ale telefoanelor obisnuite, fapt ce impinge cererea pietei catre telefoanele inteligente.
"In mod evident, numarul telefoanelor obisnuite lansate in ultimele 6 luni este din ce in ce mai mic, iar numarul telefoanelor inteligente din ce in ce mai mare. Este o tendinta evidenta in portofoliul tuturor producatorilor mari de telefoane mobile. Una dintre masurile pe care producatorii au identificat-o pentru a compensa tredul descendent in privinta cererii de telefoane obisnuite a fost introducerea de telefoane dual-sim", mai spune reprezentantul Germanos si Cosmote.
Aceasta pare a fi si strategia producatorului Allview din Brasov, care a lansat de la inceputul anului mai multe modele de telefoane dual-sim. Compania s-a concentrat initial pe telefoanele "mai putin inteligente", lansand chiar si un