Ministerul francez de Externe a anunţat miercuri, 19 octombrie, moartea unei ostatice franceze din Somalia. Marie Dedieu, 66 de ani, suferea de cancer. Ea fusese răpită la începutul lunii octombrie în Kenya, unde locuia de mulţi ani. Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, s-a declarat "foarte emoţionat" după decesul ostaticei.
Moartea franţuzoaicei Marie Dedieu a fost confirmată miercuri dimineaţă de Ministerul francez de Externe. Zvonuri privind decesul femeii circulau încă de marţi la Mogadiscio printre oficialii Guvernului somalez de tranziţie. Răpitorii nu i-au oferit ostaticei nici medicamente şi nici măcar scaunul său cu rotile, ştiut fiind faptul că Marie Dedieu avea un handicap fizic.
Francezii au încercat să-i trimită medicamente prin intermediari somalezi, în timpul detenţiei. Comunicatul ministerului arată însă că răpitorii au refuzat probabil să i le dea.
Pentru moment, circumstanţele morţii ostaticei franceze nu sunt cunoscute. Se ştie doar că imediat după răpirea ei a circulat o înregistrare telefonică, în care Marie Dedieu cerea tratament. Femeia spunea că nimeni nu se ocupă de ea.
Nu este foarte clar nici cine sunt răpitorii. Guvernul kenyan îi acuză pe insurgenţii islamişti shebab că s-ar afla în spatele tuturor recentelor răpiri. Unii cunoscători ai contextului somalez spun că e vorba mai curând de grupuri de piraţi care sunt tolerate de către insurgenţii shebab şi care beneficiază probabil de un comision.
Ministerul francez de Externe, prin vocea purtătorului de cuvânt Bernard Valero, cere repatrierea trupului neînsufleţit.
Ministerul francez de Externe a anunţat miercuri, 19 octombrie, moartea unei ostatice franceze din Somalia. Marie Dedieu, 66 de ani, suferea de cancer. Ea fusese răpită la începutul lunii octombrie în Kenya, unde locuia de mulţi ani. Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, s-a declarat "f