Jean-François Fallacher, CEO al Orange România, a declarat ieri în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Cluj, în care compania a anunţat cele mai recente investiţii din zona Transilvaniei, că închiderea fabricii Nokia de la Cluj afectează şi activitatea Orange de pe piaţa locală.
"Închiderea fabricii Nokia ne afectează şi pe noi, era clientul nostru. Dacă au luat această decizie, înseamnă însă că nu aveau o altă opţiune", a declarat la Cluj Jean-François Fallacher, fără a intra însă în alte detalii.
Orange, numărul unu pe piaţa locală de comunicaţii mobile, a anunţat că până la finele lunii noiembrie va mări viteza de acces la net prin reţele 3G la 21,6 Mbps, în 8 oraşe din Transilvania. În prezent reţeaua Orange din Transilvania oferă viteză de acces la net prin reţele 3G de până la 14,4 Mbps.
"Reţeaua Orange din Transilvania a trecut la conexiuni 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps. Ca urmare a unor investiţii, până la finele lunii noiembrie vom trece la următorul nivel de acoperire broadband şi vom oferi viteze de până la 21,6 Mbps în opt localităţi din Transilvania", a mai spus Fallacher.
Potrivit reprezentanţilor companiei Orange, cele 8 oraşe din Transilvania care avea începând de luna viitoare net 3G de până la 21,6 Mbps sunt Arad, Baia-Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Sibiu şi Târgu-Mureş. Totodată, la începutul acestei luni Orange a lansat la Bucureşti, în premieră pentru România, servicii de net mobil 3G cu o viteză de descărcare a datelor de 43,2 Mbps.
Conducerea companiei a mai spus că Orange deţine în Transilvania o cotă de circa 70% din piaţă, iar în prezent 92% din populaţia acestei regiuni are acces la conexiuni 3G de până la 14,4 Mbps, aceasta fiind totodată cea mai mare viteză de internet mobil disponibilă în zonele rurale din ţară. Orange intenţionează ca până la mijlocul anului viitor internetul c