Responsabilii de la fostul spital din Petrila cauta sa fie cu un pas inainte de a lua "ultimul tren". Asta dupa ce au constatat ca alte foste unitati medicale de acelasi fel au deja functionale centrele medicale.
La Petrila, insa, lucrurile sunt intarziate cu cel putin doua luni si timpul trece in defavoarea pacientilor.
"Suntem cu doua luni in urma, pentru ca alte spitale, cum este, spre exemplu, unul similar din judetul Valcea, e deja functional ca centru multifunctional, ceea ce denota ca acolo oamenii s-au miscat la timp si,inainte ca fostul ministrul Cseke Attila sa demisioneze, s-a semnat contractul. Din pacate noi acum trebuie sa ne grabim ca altfel, iar se va intarzia", spune Emanuel Andronache, reprezentantul unitatii medicale din Petrila.
Miercuri, factorii de decizie au incercat sa puna bazele viitoarei organigrame, asa incat, in momentul cand va iesi Hotararea de Guvern, Centrul Multifunctional sa existe ca si proiect.
"Chiar astazi (miercuri - n.red), voi merge la primar sa ii spun ca trebuie sa stabileasca,impreuna cu spitalul din Petrosani, cine va veni la acest centru, care e organigrama, cum va functiona, pana nu e iar tarziu", mai spune Andronache.
Spitalul a fost desfiintat in primavara acestui an si de atunci pana la data de 1 august nu a functionat deloc.
Din vara, insa, in cadrul fostului spital functioneaza un centru de urgente medicale si sunt premize ca un Centru Multifunctional de Sanatate sa ia nastere in scurt timp.
Spitalul din Petrila este singurul care a fost inchis in Valea Jiului in urma reorganizarii activitatii medicale din Romania, iar Hotararea de Guvern prin care se va infiinta Centrul Multifunctional va apare in Monitorul Oficial in a doua jumatate a lunii noiembrie.
Responsabilii de la fostul spital din Petrila cauta sa fie cu