TerapiaRanbaxy, ZTE şi Bosch ar urma să îşi împartă halele, liniile tehnologice şi forţa de muncă folosită de Nokia la Jucu.
Decizia companiei finlandeze Nokia de a închide fabrica de telefoane mobile pe care o deţine în comuna clujeană Jucu a declanşat negocieri febrile. Pe de o parte, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, caută cu disperare o soluţie care să se concretizeze rapid şi care să aducă un nou investitor, în aşa fel încât plecarea Nokia să nu îi compromită şansele de a câştiga un nou mandat în fruntea administraţiei judeţene, la alegerile locale din anul 2012. Pe de altă parte, o serie de companii importante doresc să profite de plecare Nokia şi să preia cât mai mult din activele acesteia. Deocamdată, TerapiaRanbaxy doreşte să preia halele Nokia pentru a le transforma într-o fabrică de medicamente, compania chineză ZTE vrea să preia liniile tehnologice pentru a le transforma în linii pentru producţia de smartphone-uri, iar concernul german Bosch, prin divizia sa Rexroth, intenţionează să preia forţa de muncă, pentru a produce componente folosite în industria auto. În competiţie ar putea intra şi alte firme. „România liberă - Ediţia de Transilvania" a realizat o analiză a acestor mişcări de pe piaţă.
Valoarea totală a investiţiilor care ar urma să fie realizate de TerapiaRanbaxy, ZTE ori Bosch este de câteva ori mai mare decât cea a investiţiei Nokia, spun autorităţile. Ceea ce nu explică autorităţile este faptul că, oricum, aceste investiţii puteau fi realizate şi fără să fi plecat Nokia.
Hale pentru medicamente
Reprezentanţii companiei clujene TerapiaRanbaxy au început negocierile pentru preluarea halelor deţinute de compania finlandeză Nokia în comuna clujeană Jucu. Compania Nokia urmează să îşi închidă fabrica de telefoane mobile pe care o deţine în Jucu la finalul anului.
TerapiaRanbaxy ar dori să îşi