Dinamo s-a metamorfozat sub conducerea lui Ciobotariu: au dispărut petrecăreţii, vestiarul s-a strîns în jurul antrenorului şi acţionarii oferă linişte
Dinamo e lider, are cel mai bun atac, cea mai bună apărare şi s-a transformat ca eroii din basmele copilăriei după două sezoane dezastruoase, în care a terminat de fiecare dată pe locul 6. Acum la club e linişte şi "cîinii" simt mirosul prăzii: titlul! Gazeta a stat de vorbă cu eroii din Ştefan cel Mare şi a încercat să găsească explicaţiile miraculoasei metamorfoze.
1. Influenţa lui Borcea a dispărut. Un merit important îl are Nicolae Badea, preşedintele care a cerut răbdare, muncă şi constanţă pe banca tehnică. L-a promovat pe Liviu Ciobotariu de la echipa secundă şi i-a asigurat linişte acestuia, rezistînd încercărilor lui Cristi Borcea de a-l aduce în locul antrenorului de 40 de ani pe Ionuţ Chirilă sau Cornel Ţălnar! Apoi l-a desemnat pe Cornel Dinu să-l ajute pe Ciobi cu sfaturi şi să monitorizeze totul, de la grupele de copii pînă la echipa secundă.
"Am reuşit să formăm o familie unită care are un singur scop: să aducă trofee în Ştefan cel Mare, să scriem istorie pentru club şi să ne mulţumim suporterii" - Marius Alexe, mijlocaş Dinamo
2. Cuminţi şi muncitori. Vestiarul a suferit o curăţenie necesară performanţei. Mai exact, au dispărut "abonaţii" tabloidelor, Ousmane N'Doye, Adrian Cristea, dar şi cei care nu mai erau consideraţi propice performanţei: Mărgăritescu, Niculescu, Dolha, Bordeanu sau Vlad Munteanu. Coloana vertebrală a noului Dinamo e formată din Cătălin Munteanu, Marius Niculae şi Ionel Dănciulescu, familişti convinşi cu voce puternică în vestiar! Definiţia dorinţei de performanţă: nimeni nu întîrzie la antrenamente, ci se vine cu cel puţin o oră mai devreme!
"E frumos cînd marcăm multe goluri. Mă bucur că jucăm eficient şi spect