Toate sectoarele economiei digitale vor avea rate de creştere importante în următorii cinci ani şi România ar trebui să sprijine dezvoltarea acestei industrii pentru a câştiga la capitolul inovaţie. Avansul tehnologiei va oferi multe oportunităţi şi companiilor româneşti din sectorul IT&C, au spus speakerii din prima zi a forumului ZF Digital '11 organizat de Ziarul Financiar.
"Noi lucrăm în domeniul tehnologiei în care în mod cert în următorii cinci ani vor avea loc schimbări profunde, care vor crea multe oportunităţi, adică nevoi în cazul consumatorilor", este de părere Florin Talpeş, fondatorul BitDefender, ale cărei aplicaţii de securitate sunt folosite de peste 400 de milioane de utilizatori din întreaga lume.
Dezvoltarea industriei înseamnă şi că sectoare care acum sunt de nişă vor deveni mainstream pe viitor, un exemplu în acest sens fiind virtualizarea, adică crearea unei versiuni virtuale a unor componente hardware, precum device-urile de stocare a datelor.
Cum se fac interviurile de angajare la Google
În România se vor vinde în acest an 600.000 de smartphone-uri
Care sunt cele trei temeri ale şefului Romtelecom
"Virtualizarea este foarte legată de cloud-computing, optimizarea resurselor hardware. Virtualizarea este încă localizată în zona marilor întreprinderi, sunt multe companii care folosesc elemente legate de virtualizare, dar a început să coboare şi se vorbeşte de virtualizare în domeniul consumatorilor casnici. Va avea o cotă de piaţă mare", mai spune Talpeş.
De altfel, cloud-computingul a fost una dintre cel mai des menţionate tehnologii atunci când s-a vorbit de viitorul industriei. Asta în ciuda faptului că tehnologia nu este nouă, după cum a explicat Dan Bulucea, CEO al Google România.
"Dacă acum 20 de ani foloseaţi conturi de e-mail pe Yahoo! sau Hotmail, aceea era