Calea "sigura" de a atinge succesul in afaceri este absolvirea unei facultati si inceperea unei cariere din cea mai mica functie, muncind pana ajungi in varf, promovand prin propriile forte.
Insa o intreaga multime de autori, bloggeri si profesori atrag atentia ca, in economia actuala, e necesara o abordare mai neortodoxa a succesului si tinerii par atrasi mai mult de aceasta varianta, scrie US News.
In lucrarea "The Education of Millionaires" (Educatia milionarilor - n.red.), de Michael Ellsberg, autorul sustine ca tinerilor le va fi mai bine daca sar peste facultate si intra direct in afaceri, pe cont propriu, si da drept exemplu o multime de afaceristi de succes care nu s-au mai obosit sa arunce banii pe facultati inainte de a-si crea o afacere.
Afaceristul filantrop Peter Thiel a lansat, recent, o bursa de doi ani pentru tinerii antreprenori, in valoare de 100.000 de dolari, care le permite acestora sa isi dezvolte ideea de afaceri in loc sa mearga la facultate. Unul dintre primii tineri care au primit bursa a fost Dale Stephens, fondatorul site-ului uncollege.com, care ii incurajeaza pe antreprenori sa caute alternative la educatia traditionala.
Richard Vedder, de la American Enterprise Institute, sustine, la randul sau, ca facultatile nu ii educa pe studenti, desi incaseaza tot mai multi bani (si daca asta se intampla in SUA, Romania nu poate fi diferita!). Andrew Sum, profesor de economie la Universitatea Northeastern, subliniaza si el ca multi absolventi sunt nevoiti, odata terminata facultatea, sa munceasca in servicii sau comert, fara a utiliza ce au studiat in facultate, cu toate ca au cheltuit pentru studiile superioare.
Nu toata lumea este insa de acord cu aceasta alegere. Anthony Carnevale, director al Centrului de Educatie si Forta de munca al Universitatii Georgetown scrie: "Sa sari peste fac