După zeci de filme cu supereroi, a venit rândul personajelor de literatură clasică să strălucească din nou, fie că adaptările sunt \"de epocă\" sau contemporane.
De peste 10 ani, studiourile de la Hollywood exploatează orice sursă de inspiraţie posibilă – basme, reviste de benzi desenate, romane grafice, cărţi, seriale din anii ’80 şi mai ales filme consacrate pe care ori le refac, ori le continuă la nesfârşit.
Rămânând fără idei originale sau de ultimă oră, Hollywoodul se întoarce către una dintre primele sale surse: romanul clasic, pornind de la Alexandre Dumas, Charlotte Bronte sau Victor Hugo şi ajungând până la F. Scott Fitzgerald, toate fiind adaptate de mai multe ori, în trecut, cu rezultate variabile.
Calendarele premierelor din următorii doi-trei ani sunt pline de asemenea adaptări, majoritatea aparţinându-le unor regizori faimoşi şi apreciaţi. Cea mai recentă lansare a unui asemenea film, de săptămâna trecută, "Cei trei muschetari 3D", regizat de Paul W.S. Anderson, demonstrează obsesia hollywoodiană de a introduce cât mai mult contemporan în poveştile de epocă. "Cei trei muschetari" are mai degrabă spiritul unui blockbuster stil "Piraţii din Caraibe" decât al romanului de capă şi spadă al lui Dumas. Însă veştile bune spun că multe dintre premierele care ni se pregătesc vor încerca să fie cât mai fidele volumului- sursă.
"Cei trei muschetari 3D":
Clasici în variantă tridimensională
Pe lângă "Cei trei muschetari", construit special pentru destinul de blockbuster, mai există două poveşti clasice care se vor spune în variantă tridimensională. Baz Luhrmann ("Romeo şi Julieta", "Moulin Rouge") a confirmat deja că noul "Marele Gatsby", adaptare după F. Scott Fitzgerald, va fi turnat direct în 3D, iar lumea cinefilă a fost şocată de anunţ, mai ales că nu prea există momente de acţiune, explo