La câteva zile după ce primarul din Hârşova spunea că aşteaptă cu nerăbdare începerea lucrărilor de împădurire a terenurilor degradate, aproape 200 de hectare, pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice a apărut anunţul de atribuire a contractului în cauză.
Astfel, contractul privind reconstrucţia ecologică şi împădurirea terenurilor degradate ori improprii pentru folos agricol aflate în perimetrul de ameliorare Hârşova, 185,58 ha în valoare de 3.082.998,29 de lei fără TVA, a fost încheiat cu Judeţul Constanţa (Consiliul Judeţean Constanţa) şi cu SC Padverde SRL din Brăila. Proiectul este finanţat de Administraţia Fondului de Mediu, dar se derulează prin Consiliul Judeţean Constanţa. Contractul este încheiat pe o perioadă de 60 de luni. În aceşti cinci ani, firma trebuie să aibă grijă ca plantele să ajungă la maturitate. Iniţial, autoritatea contractantă era dispusă să achite pentru acest contract 3.785.332 de lei fără TVA. Oferta societăţii din Însurăţei, judeţul Brăila, a fost aleasă din cele patru primite. Vor fi sădite plante de sprijin precum stejarul pufos, stejarul brumăriu, moşdreanul, ulmul turkestan, părul pădureţ sau frasinul.
Societatea care a câştigat contractul se află la prima colaborare cu autoritatea judeţeană, aceasta fiind un client vechi al Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic şi de Vânătoare Focşani, Bucureşti şi Râmnicu Vâlcea, al Consiliului Judeţean Olt, dar şi al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva. Contractul cu CJC s-a încheiat la începutul lunii august, mai exact pe 2 august.
Societatea îl are ca unic asociat şi administrator pe Mocanu N. Marian şi are ca obiect de activitate „Silvicultura şi alte activităţi forestiere". La câteva zile după ce primarul din Hârşova spunea că aşteaptă cu nerăbdare începerea lucrărilor de împădurire a terenurilor degradate, aproape 200 de hectare, pe site-ul Sistemul